tuin bemesten met koemestkorrels van komeco

Duurzaam tuinonderhoud | Tips van Komeco

Hoe onderhoud je de tuin op een duurzame manier? Met Komeco ’s tips voor duurzaam tuinonderhoud creëer je een gezonde basis voor de bodem waarop planten goed kunnen groeien.

Een gezonde bodem is de juiste basis

Voor het creëren van een mooie tuin is een goede basis nodig. In dit geval is de basis een gezonde, vruchtbare bodem met luchtige structuur. Op een gezonde bodem groeien planten, gras, groenten en bloemen het beste. Gebruik daarom de volgende tips voor het realiseren van een gezonde bodem:

  • Voorjaarsbeurt: hark de bladeren weg en start met onkruid weghalen. Vooral in het begin is het belangrijk het onkruid de baas te blijven. Daar profiteer jij en de tuin van naarmate het seizoen vordert.
  • Bemesten: het bemesten van de planten en bloemen werkt het beste in het voorjaar. Voorzie de bodem van organische mest of compost. Voor het gazon geldt dat je in het voorjaar en najaar kunt bemesten.

Bemesten betekent het voeden van de bodem

Waarom bemesten we het land, de grond in de kas en de tuin? Omdat je met het aanvoeren van mest of meststoffen voeding geeft aan de bodem en het bodemleven en je zorgt ervoor dat de plant of het gewas er beter op kan groeien. Het voeden van de bodem draagt bij aan een betere groei van de planten en groenten.

Komeco Koemestkorrels

Wat is duurzaam tuinonderhoud?

Het bemesten van de tuin kan via diverse manieren, maar wil je de tuin duurzaam onderhouden, dan kies je voor het bemesten met organische meststoffen. Zoals de naam al aangeeft (organisch), is een organische meststof een natuurlijk product en daar gedijt de bodem het beste op. In organische meststoffen zitten hoge gehaltes organische stof, stikstof, fosfaat, kali en andere elementen zoals, magnesium, calcium en diverse sporenelementen. Alle genoemde nutriënten dragen bij aan het onderhouden van de bodem en zorgen ervoor dat de bodem wordt gevoed en vruchtbaar blijft.

Organische meststoffen zijn niet alleen natuurlijk, maar in het geval van Komeco ook vrij van onkruiden en ziektekiemen en het wateropnemend vermogen van de korrels is hoog. De voedingsstoffen worden langzaam afgegeven en daardoor heeft de bodem langer profijt van de voedingsstoffen.

Kies voor kippenmestkorrels of koemestkorrels van Komeco voor het onderhouden van de tuin.

Hoeveel meststof te gebruiken in de tuin?

strooitabel komeco koemestkorrels

Klik op de button voor een grote weergave

Komeco heeft een handige strooitabel waarin je per onderdeel kunt zien hoeveel korrels je het beste kunt strooien.

Afhankelijk van wat je wilt bemesten is het raadzaam om te bemesten wanneer je regen verwacht. Nadat de korrels zijn uitgestrooid zorgt vocht ervoor dat de korrels goed uitvloeien over de grond. De organische meststoffen van Komeco kunnen gemakkelijk met de hand uitgestrooid worden, of gebruik anders een strooiwagentje.