• Komeco is erkend mestverwerker in Dronten (regio Flevoland)

Bent u op zoek naar een afnemer van uw mest? Heeft u een overschot aan mest of komt u nog niet aan uw mestverwerkingsplicht? Wilt u uw mest afvoeren binnen Nederland?

Als u op zoek bent naar een bedrijf voor de afzet van uw mest, dan bent u bij Komeco aan het juiste adres. Komeco is gevestigd in Dronten (regio Flevoland) en erkend mestverwerker in Nederland. Bij ons kunt u alle mest afvoeren met code 61 en bent u verzekerd van 100% mestverwerking. Wij gebruiken mest als grondstof voor onze organische meststoffen.

Wie zijn wij | Komeco in het kort
Komeco is producent van organische meststoffen en verwerkt voornamelijk kippenmest tot een organische meststof. Onze producten worden wereldwijd gebruikt in land- en tuinbouw. Onze organische meststoffen zorgen voor een rijker bodemleven, luchtige bodemstructuur, hogere bodemvruchtbaarheid en constante voedingsstroom voor bodem en bodemleven, waardoor gewassen en planten beter en dieper kunnen wortelen en groeien.

Wat zoeken wij | Mest als grondstof
De basis voor onze producten is dierlijke mest. Samen met moederbedrijf GICOM heeft Komeco een geavanceerde biologische composteertechniek ontwikkeld waarmee mest wordt gecomposteerd en gedroogd. Daarna wordt de meststof geperst tot korrels en zo ontstaat een 100% organische en natuurlijke mestkorrel. Wat door velen wordt bestempeld als een restproduct wordt door Komeco omgezet naar een waardevolle meststof en bodemverbeteraar.
> Lees hier meer over het composteringsproces van Komeco.

Nieuw mestbeleid en mest afvoeren met code 61
Er komt een nieuw mestbeleid waarbij nieuwe regels zullen gelden voor de afvoer en verwerking van mest. Als u de mest niet op eigen grond of een nabijgelegen bedrijf kwijt kunt, zult u alle mest moeten laten verwerken. Wij zijn erkend mestverwerker en bij ons kunt u alle mest afvoeren met code 61. U bent verzekerd van 100% mestverwerking en wij realiseren met uw mest een hoogwaardig mestproduct wat geschikt is voor verwerking op de bodem.

Op zoek naar een afnemer voor uw mest?
Als mestverwerker hebben wij wekelijks kippenmest nodig voor het produceren van onze organische meststoffen. Wij verwerken gangbare en biologische kippenmest en werken graag met vaste leveranciers waarmee we overeenkomsten kunnen aangaan voor de lange termijn.

Voorwaarden voor de afname van kippenmest:
Het type mest en de kwaliteit van de mest zijn belangrijk voor Komeco:

 • Wij zoeken relatief droge mest met een minimale droge stof van 60%.
 • Kippenmest met een hoog stikstofgehalte heeft de voorkeur.
 • Wij gebruiken verschillende soorten kippenmest als grondstof, waarbij de voorkeur uitgaat naar bandenmest van leghennen, moederdieren- en opfokmest.

Komeco is erkend mestverwerker
Komeco is erkend mestverwerker (NVWA) en gecertificeerd volgens de EU1069/2009 voorschriften. Daarnaast is Komeco door Skal erkend als intermediair en gemachtigd om biologische kippenmest te verwerken en korrels welke hieruit geproduceerd worden af te zetten bij biologisch gecertificeerde bedrijven.

De voordelen van samenwerken met Komeco

 • Bij ons bent u zeker van 100% mestverwerking

  Gewaarborgd naar het nieuwe mestbeleid en afvoer met code 61

 • Vaste afname voor het gehele jaar is mogelijk

  Wij kunnen u een afnamecontract aanbieden en jaarrond uw mest afnemen. Dit geeft u zekerheid van de afvoer van uw mest.

 • Verzorging transport

  Wij kunnen zorgdragen voor het transport en stemmen met u de laaddagen af.

 • Wij bieden rendement voor uw mest

  Een goede kwaliteit van de mest of een vast afnamecontract zijn voordelen voor de mesttarieven. Bij vaste afname kunnen we voor langere tijd een prijs vastleggen.

Komeco is erkend mestverwerker in Dronten (regio Flevoland).

Neem contact op met ons

Voor meer informatie over de afname van uw mest kunt u contact opnemen via onderstaand contactformulier, via mest@komeco.nl of 0321 – 31 25 70.

Wanneer u uw gegevens achterlaat in het formulier, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Het nut van organische meststoffen

  Een organische meststof is een ideale toevoeging op het bemestingsplan van een teler. Daarnaast kan het goed gebruikt worden voor het bemesten van de tuin, moestuin en gazon. De kracht van een organische meststof zit in het organisch materiaal, want dat is een mix aan voedingsstoffen die allen en gezamenlijk bijdragen aan een gezonde bodem. Met het toedienen van een organische meststof wordt de bodem gevoed en daarop kan een plant of gewas beter groeien.

  Bodem verbeterend, groeibevorderend en gemakkelijk in gebruik doordat de mestkorrel het gehele jaar gebruikt kan worden en op iedere bodem toegediend kan worden.  Een gezonde bodem begint met de organische meststoffen van Komeco.

  Komeco is erkend mestverwerker in Dronten (regio Flevoland)

  Het nut van organische meststoffen

  Een organische meststof is een ideale toevoeging op het bemestingsplan van een teler. Daarnaast kan het goed gebruikt worden voor het bemesten van de tuin, moestuin en gazon. De kracht van een organische meststof zit in het organisch materiaal, want dat is een mix aan voedingsstoffen die allen en gezamenlijk bijdragen aan een gezonde bodem. Met het toedienen van een organische meststof wordt de bodem gevoed en daarop kan een plant of gewas beter groeien.

  Bodem verbeterend, groeibevorderend en gemakkelijk in gebruik doordat de mestkorrel het gehele jaar gebruikt kan worden en op iedere bodem toegediend kan worden. Een gezonde bodem begint met de organische meststoffen van Komeco.

  • Een rijkere bodem begint bij Komeco
  • Een rijkere bodem begint bij Komeco
  © Copyright 2024 Komeco B.V. | Ontwerp en realisatie: StudioTof! -