• Komeco is producent van gecomposteerde organische meststoffen die bijdragen aan een rijke, vruchtbare bodem waarop gewassen en planten beter kunnen groeien.

Komeco B.V. is een producent van organische meststoffen uit Nederland en gevestigd in Dronten (Flevoland). Vanwege het unieke composteerproces zijn de meststoffen van Komeco niet zomaar meststoffen. De 100% natuurlijke, organische meststoffen zijn van zeer hoge kwaliteit en worden als bodemvoeding veelal gebruikt in de landbouw en tuinen. Het eigen merk FERTISOL wordt naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd.

De productie en kwaliteit van onze meststoffen vraagt om vakmanschap en tijd. Ons composteerproces neemt een aantal dagen in beslag, waaruit een 100% natuurlijke, hoogwaardige en onkruidvrije meststof ontstaat met hoog water opnemend vermogen die de juiste voedingswaarden biedt voor de bodem. Het organisch stofgehalte, N-P-K gehalte, calcium, magnesium en sporenelementen maken van de mestkorrel een ideale organische meststof, waar gewassen of planten dieper kunnen wortelen en beter op groeien. Een gezonde bodem begint bij Komeco!”

Mest composteren naar organische meststof
De basis voor de producten is dierlijke mest. Samen met moederbedrijf GICOM heeft Komeco een geavanceerde biologische composteertechniek ontwikkeld waarmee mest wordt gecomposteerd tot een organische meststof. Deze wordt daarna tot korrel geperst en zo ontstaat een 100% organisch en biologisch gecomposteerd product. Wat door velen wordt bestempeld als een restproduct wordt door Komeco omgezet naar een waardevolle meststof en bodemverbeteraar. Het composteren creëert een mestkorrel van uitzonderlijk hoge kwaliteit die ten opzichte van gedroogde mestkorrels een aantal unieke voordelen heeft. Rechts zijn in een overzicht alle voordelen van gecomposteerde organische meststoffen te vinden.

Komeco en GICOM
Komeco is onderdeel van het familiebedrijf GICOM, waar al meer dan 45 jaar ervaring is op het gebied van composteringssystemen voor restproducten. GICOM heeft de composteertechniek ontwikkeld, waarmee op biologische en duurzame wijze organische meststoffen kunnen worden geproduceerd. Daarnaast realiseert GICOM droogsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie en maakt GICOM Metaalbewerking allerlei producten en halffabricaten op maat.

Producent en mestverwerker
Komeco is erkend mestverwerker (NVWA) en producent van organische meststoffen (gecertificeerd volgens de EU1069/2009 voorschriften). Daarnaast heeft Komeco diverse internationale certificeringen in het bezit, waaronder Control Union, German and European Input List (FiBl), OMRI en Ecocert. Daarnaast is Komeco als Nederlandse mestverwerker gecertificeerd door Skal voor het produceren van biologische meststoffen.

Voordelen van composteren

De voordelen van Komeco’s gecomposteerde organische meststoffen

 • ONKRUIDVRIJ

  Door de verhitting (60°C) gedurende langere tijd worden onkruidzaden, ziektekiemen, ongewenste schimmels en bacteriën volledig afgedood. Daarnaast blijven voedingsstoffen in tact en is er weinig verlies van stikstof.

 • GEEN BLAD- EN WORTELVERBRANDING

  Het composteren zorgt ervoor dat ammonium wordt omgezet naar een stabiele vorm van stikstof. Deze stikstof komt langzaam vrij, waardoor er geen risico meer is op blad- of wortelverbranding.

 • HOOG VOCHTOPNEMEND VERMOGEN

  De compostering zorgt voor een organische mestkorrel met een hoog vochtopnemend vermogen (tot wel drie keer het eigen gewicht).

 • NEUTRALE GEUR

  Door de compostering wordt de geur geneutraliseerd en hierdoor is het eindproduct een bijna reukloze korrel.

 • MILIEUVRIENDELIJK

  Onze grondstof is dierlijke mest en verder voegen we niets toe. Hierdoor ontstaat een 100% natuurlijk en milieuvriendelijk product.

 • SLOW-RELEASE

  De voedingsstoffen komen langzaam vrij vanuit onze organische meststoffen. Dus niet in één keer een stormvloed aan voedingsstoffen richting bodem en plant, maar een constante stroom aan verschillende voedingsstoffen. Hierdoor gaan ook bijna geen voedingsstoffen verloren door uitspoeling.

Een gezonde bodem begint bij Komeco
 • Komeco is producent van gecomposteerde organische meststoffen die bijdragen aan een rijke, vruchtbare bodem waarop gewassen en planten beter kunnen groeien.

© Copyright 2024 Komeco B.V. | Ontwerp en realisatie: StudioTof! -