10 voordelen van gecomposteerde organische meststoffen

10 voordelen van organische meststoffen

Voor het bemesten van het land of de tuin zijn veel verschillende producten te vinden. Zo ook organische meststoffen in korrelvorm. De keuze is reuze, maar er zitten veel voordelen aan het gebruik van organische mestkorrels. Wij leggen dan ook graag de 10 voordelen van organische meststoffen uit.

Voordat je alle voordelen tot je neemt is het belangrijk te weten dat we bij Komeco gebruik maken van een innovatieve composteringstechniek. De basis voor de producten is dierlijke mest en dit composteren wij tot een organische meststof. Deze wordt daarna tot korrel geperst en zo ontstaat een 100% organisch en biologisch gecomposteerd product. Een aantal voordelen hieronder houden nauw verband met het composteren. 

1. Homogene voedingswaardes

voedingsstoffen-bodem

Voedingsstoffen voor bodem en plant

Het mengen en mixen tijdens het composteringsproces zorgt voor de juiste verdeling voedingsstoffen. Voedingsstoffen blijven in tact en er is weinig verlies van stikstof. Wat overblijft is een meststof met stabiele gehaltes van mineralen en dat maakt het gemakkelijk om de benodigde dosering te berekenen.

2. Volledig onkruidvrij

Een onderdeel van composteren is verhitten en dit gebeurt voor een langere tijd. Verhitting doodt onkruidzaden, ziektekiemen, ongewenste schimmels en bacteriën. Een schoon product met voedingsstoffen blijft over.

3. Hoog vochtopnemend vermogen

Na composteren kan de korrel tot wel 3x het eigen gewicht in vocht vasthouden. Doordat de korrel water kan vasthouden wordt waterverspilling voorkomen. Een arme bodem verliest snel vocht (regen) doordat het wegspoelt of verdampt. Onze korrels voorkomen dat er water wordt verspild omdat ze juist water vasthouden. Door het gebruik van de korrels wordt het organische stofgehalte van de bodem verhoogd. Hierdoor wordt er minder water verspild en dus bespaard op het waterverbruik.

4. Lang houdbaar en goed te bewaren

Een ander voordeel van een korrel is dat het gemakkelijk en lang te bewaren is. De organische mestkorrels zijn circa 5 jaar te bewaren in een afgesloten verpakking in een koele, vochtvrije ruimte.

5. Slow-release effect

De voedingsstoffen uit de organische meststoffen komen langzaam vrij. Dit zorgt voor een langdurige werking en hoge effectiviteit.

icoon-10%-natuurlijk-nl6. 100% natuurlijk

Organische meststoffen worden geproduceerd uit dierlijke mest (een zogenoemde reststroom) en er wordt verder niks aan toegevoegd. Dat is 100% organisch en natuurlijk.

 

 

 

7. Geen blad- en wortelverbranding

Tijdens het composteren wordt ammonium omgezet naar een stabiele vorm van stikstof, die langzaam vrijkomt. Hierdoor is er geen risico meer op blad- of wortelverbranding na het bemesten met organische mestkorrels.

8. Neutrale geur

Composteren neutraliseert de geur. Hierdoor ontstaat een bijna reukloze meststof. Dat scheelt een hoop bij het bemesten van de tuin of het land.

9. Altijd en overal toepasbaar

De meststoffen kunnen op ieder type bodem gebruikt worden en zijn het gehele jaar toe te passen (met uitzondering van vorst in de grond).

10. Gemakkelijk te verspreiden

De mestkorrels kunnen handmatig of machinaal via de kunstmeststrooier of kalkstrooier uitgestrooid worden.

Engrais organiques différentes pour toutes types de sol

Het assortiment organische meststoffen

Wij bieden een assortiment organische meststoffen met 3 merken, namelijk FERTISOL, Komeco BIO en Komeco Koe. Wilt u meer informatie over de beschikbaarheid van onze organische meststoffen? Via de webshop www.mestkorrels.com zijn onze mestkorrels online te bestellen en worden in heel Nederland geleverd.