fertisol op european input list en german input list

FERTISOL op European en German Input List

FERTISOL staat nu ook op de German Input List en European Input List. Deze internationaal bekende lijsten worden jaarlijks gepubliceerd door FiBl Projekte GmbH en bevatten de producten die voldoen aan de biologische wetgeving van de Europese Unie. FERTISOL heeft deze certificering recent geleden ook ontvangen.

German Input List

De German Input List is één van lijsten van de European Input Lists die is ontstaan om te beoordelen of bepaalde inputs mogen worden toegepast in de biologische landbouw of voedselverwerking. Met inputs wordt bedoeld de materialen of stoffen (in producten) die kunnen worden gebruikt in de biologische landbouw of voedselverwerking. De Input lists zorgen voor transparantie en betrouwbaarheid over materialen die worden aangeboden in de biologische sector. Meststoffen zijn een voorbeeld van inputs die beoordeeld worden. FERTISOL is nu ook gecertificeerd door FiBl voor de German Input List en daarmee meteen goedgekeurd voor de European Input List. We zijn erg blij met deze aanvulling wat zorgt voor meer bekendheid en zichtbaarheid van ons merk FERTISOL en het geeft telers de zekerheid over het gebruik van onze meststof in de biologische teelt.

U vindt ons hier terug op de German Input List en op de European Input List

Verordening nr. 889/2008

fibl-logo

FiBL is een Duitse organisatie die de certificeringen van de German Input list en andere Europese Input Lists verzorgd.

De  Verordening (EG) nr. 889/2008 verwijst naar alle stoffen die als input gebruikt mogen worden in de biologische productie in de Europese Unie. Het product FERTISOL voldoet aan alle regelgeving omtrent biologische wetgeving van de EU. Onze meststof voldoet daarnaast ook aan de Duitse wetgeving voor algemene landbouw. FiBl Projekte GmbH stelt de lijst samen en beoordeelt de producten en ‘inputs’ voor biologische productie.

FERTISOL certificeringen

Made in Holland

Ons merk FERTISOL is gecertificeerd door Control Union en Ecocert, staat op de OMRI product list en vanaf heden dus ook op de German en European input lists.  FERTISOL is hiermee toegelaten voor gebruik in de biologische teelt buiten Nederland. Binnen Nederland geldt extra wetgeving op het gebied van biologische producten. Daarvoor hebben we een speciaal ontwikkelde biologische meststof (geproduceerd vanuit biologische kippenmest). Komeco Bio is perfect toe te voegen aan het bemestingsplan voor biologische telers.

FERTISOL organische meststof

FERTISOL organische meststof is de optimale bodemvoeding voor uw akker & tuin. Geef uw bodem de beste voedingsstoffen van natuurlijke oorsprong met FERTISOL

FERTISOL is een organische meststof die zorgt voor een optimaal werkende en gezonde bodem. FERTISOL is het A-merk van Komeco en biedt de ideale bodemvoeding, waarop gewassen en planten beter kunnen wortelen en groeien. De meststof wordt geproduceerd in een mestkorrel en is daardoor gemakkelijk te verspreiden over het land en in de tuin. Op basis van 100% organisch gecomposteerde mest en met 62% organische stof en een N-P-K van 4-3-3 is dit natuurlijke product onmisbaar voor de bodem.

Voor meer informatie over de organische meststof FERTISOL.