tuin bemesten met koemestkorrels van komeco

De tuin bemesten met koemestkorrels van Komeco

Het is voorjaar, de zon gaat vaker schijnen en de natuur komt weer tot leven. Het is dus tijd om de tuin in te gaan. Niet alleen om te genieten van de mooie planten of het gazon, maar ook om het voorjaarsonderhoud te plegen. Een onderdeel van het tuinonderhoud is bemesten. De verschillende onderdelen van de tuin vragen om verschillende hoeveelheden bemesting en ook de periode van het bemesten verschilt. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om de tuin te bemesten en in welke periode bemesten het beste werkt.

De moestuin onderhouden en dus bemesten is belangrijk voor de groei van gewassen en planten.

Waarom de tuin bemesten met koemestkorrels?

De tuin bemesten is belangrijk, want om gras, planten, bloemen, groente en fruit te kunnen laten groeien, moet de bodem met regelmaat van voedingsstoffen worden voorzien. Een organische meststof, zoals de koemestkorrels van Komeco is 100% natuurlijk en geeft de juiste voedingsstoffen (denk aan N-P-K, calcium, magnesium en sporenelementen) aan de bodem.

De werking van organische meststoffen

Organische meststoffen zijn om diverse redenen te adviseren voor het bemesten van de tuin. Zo zorgt de organische stof in de mestkorrel voor een luchtige bodemstructuur, waardoor planten makkelijker dieper kunnen wortelen. Daarnaast verbeteren de mestkorrels de bodemstructuur en -vruchtbaarheid. De koemestkorrels zorgen ook voor een evenwichtig bodemleven met een rijke toevoeging van hoge gehalten stikstof, fosfaat, kali en andere elementen zoals magnesium, calcium en sporenelementen. De korrels hebben een hoog vocht opnemend vermogen en kunnen tot wel 3x hun eigen gewicht in vocht opnemen. Dit zorgt ervoor dat de korrel op de juiste manier wordt verdeeld en opgenomen door de bodem. Hierdoor kan aanzienlijk bespaard worden op het waterverbruik. Om nog meer te weten te komen over onze koemestkorrels of andere organische meststoffen.

Klik voor de grote versie van de strooitabel op de button onderaan.

Gebruiksaanwijzing tuin bemesten met koemestkorrels

Voor het gebruik van de Komeco koemestkorrels op het gazon, in de moestuin of siertuin kunt u het beste de strooitabel (zie button onderaan) raadplegen.

Tip! Bemesting bij voorkeur toepassen als er regen wordt verwacht of als de te bestrooien oppervlakte vochtig is. De aangegeven hoeveelheid koemestkorrels gelijkmatig uitstrooien over de te bemesten oppervlakte. In een border en moestuin de korrels iets doorharken.

De koemestkorrels en andere organische mestkorrels van Komeco zijn toepasbaar voor elke grondsoort en in elk jaargetijde (met uitzondering van vorst in de grond).

Mestkorrels bewaren

Mestkorrels over? Bewaar ze voor volgend jaar. Komeco koemestkorrels kunnen voor langere tijd dicht verpakt worden opgeslagen in een goed geventileerde en vochtvrije ruimte. De houdbaarheid is circa 5 jaar.

Waar zijn Komeco koemestkorrels verkrijgbaar?

De koemestkorrels zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 20, 25 en 50 kg en online te bestellen via de webshop van mestkorrels