organische meststof fertisol onderdeel bemestingsplan oeganda www banner

Organische meststof FERTISOL wordt onderdeel van bemestingsplan in proefvelden in Oeganda

Dit jaar is een proefveld aangelegd in Oeganda waarbij de organische meststof FERTISOL als onderdeel van het bemestingsplan wordt gebruikt in de teelt van diverse gewassen. FERTISOL zal meedraaien als één van de bemestingsproducten in het bemestingsplan. Het doel van het proefveld is het nauwkeurig volgen van de groei van de gewassen en wat de bijdrage van organische meststoffen zal zijn voor de bodem en uiteindelijk de opbrengst van de gewassen.

 De veldproef met organische meststof FERTISOL

Op een veld met tomaten, granen en maïs worden verschillende meststoffen gebruikt met als doel te zien hoe de meststoffen zich verhouden tot de gewassen en wat er gebeurt op het gebied van de groei van de verschillende gewassen. Het team wetenschappers die de proef begeleiden hebben FERTISOL verspreid over de akkers (tussen de 1.200-1.500 kg/ha).

Start van het strooien van FERTISOL

 

organische meststof fertisol onderdeel bemestingsplan oeganda - 3

Proefvelden uitzetten op de akker.

organische meststof fertisol onderdeel bemestingsplan oeganda

Het wetenschapsteam met FERTISOL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf volgende week begint het kiemproces en zullen de wetenschappers de groei (rijpheid bladeren, stengels en verdere groei van het gewas) nauwkeurig monitoren. Dhr. Mathias Nsubuga van Lacoste International geeft aan dat men zal kijken naar de rijpheidsfasen van de bladeren en stengels en uiteindelijke de complete groei van de plant die het gewas vormt. In de aankomende periode zal blijken wat FERTISOL zal betekenen voor de gewassen. Komeco houdt u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Bron: Mathias Nsubuga van Lacoste International